MG4 Electric XPOWER

Den nye MG4 XPOWER-modellen kommer med to elmotorer som produserer til sammen 435 hk og et dreiemoment på opptil 600 Nm. Disse spesifikasjonene plasserer den nyeste MG4-modellen blant de mest potente kompaktklasse modellene på markedet.

MG4 XPOWER gjør 0 til 100 km/t på kun 3,8 sekunder, og er en firehjulstrekker AWD med god fremkommelighet.

De diskrete forbedringene i eksteriøret og spesifikasjoner omfatter følgende: oransje «XPOWER»-bremsekalipere, tofarget svart tak, nye 18-tommers lettmetallfelger og polerte detaljer, i tillegg til et eksklusivt nytt Racing Green-fargealternativ.

Dag Asbjørnsen, hos den norske MG importøren, sier: «Denne modellen vil vekke oppsikt i markedet på samme måte som MG4 Electric. MG4 XPOWER viser at en kompakt elbil kan være rimelig, praktisk og fantastisk å kjøre.» «Vi forventer at den vil appellere til kunder som er på jakt etter ren ytelse og god fremkommelighet med sitt AWD system. MG4 XPOWER beholder selvsagt teknologi- og utstyrsnivået og de praktiske kombifunksjonene til MG4-serien.»

MG4 XPOWER kan trolig bestilles fra høsten av, men prisen er ikke klar enda. Det som er helt sikkert er at den blir en av de mest spennende nye elbilene i 2023. Den markerer også en ny milepæl i MGs etterlengtede retur til sportsbilmarkedet.

Den kraftigste MGen hittil

XPOWER, som bygger på MG4s Modular Scalable Platform (MSP), og er utstyrt med en helt ny dobbeltmotorkonfigurasjon som leverer opptil 320 kW og 435 hk til alle fire hjul, via elektriske motorer foran (150 kW) og bak (170 kW).

Den forbedrede drivlinjen gir ikke bare hyperdynamiske kjøreegenskaper i rett linje, men har også nye, sofistikerte teknologiske oppgraderinger som fordeler kraften effektivt og maksimerer førerens kontroll i svinger.

Et helt nytt Dynamic Cornering Control System vil for første gang være tilgjengelig på en MG, med en låsbar elektronisk differensial og Intelligent Motor Control som gjør det mulig å vektorisere dreiemomentet mellom alle fire hjulene, noe som gir maksimalt veigrep og enestående kontroll under en lang rekke kjøreforhold.

En omfattende serie med oppgraderinger av hjulopphenget er utført, med omkalibrert fjær- og demperinnstilling, stivere krumningsstabilisatorer og skarpere styring. Den totale stivheten i hjulopphenget er økt med opptil 25 %, noe som betyr at MG4 XPOWER bygger videre på de anerkjente kjøreegenskapene til dagens MG4-modeller.

MGs ingeniørteam har også omkalibrert programvaren for regenerativ bremsing for å gjøre det mulig å kjøre med én pedal i egnede situasjoner. Økt bremsekraft reduserer bremselengden fra 0-100 km/t til bare 33,9 meter, generert via oppgraderte, ventilerte 345 mm skiver i alle fire hjørner, med nye Bridgestone Turanza premiumdekk – som gir utmerket grep uten at det går ut over rulleeffektiviteten.
En ny launch control-funksjon fremhever den nye modellens ytelsesevner og lar føreren oppleve XPOWER i sin ultimate form ved å kjøre fra 0-100 km/t på bare 3,8 sekunder.

MG EX4 – et unikt konsept for Goodwood

MG Motor UK har også avslørt at en tredje MG med høy ytelse vil debutere under Goodwood Festival of Speed, og bekrefter at en ny konseptbil vil bli vist i First Glance-paddocken under arrangementet torsdag 13. juli.
MG EX4 er en dristig nyfortolkning av rallylegenden Metro 6R4 fra 1980-tallet, med MG4 XPOWERs elektriske drivlinje. EX4 er designet av MGs team i London, som spilte en nøkkelrolle i utviklingen av den nye MG Cyberster. MG EX4 har også en særegen lakkering laget spesielt for Goodwood for å feire 40-årsjubileet for Metro 6R4.